NyhederHar du husket fristen den 30. september? Vi nærmer os fristen for udenlandsk momsrefusion.

Har du husket fristen den 30. september? Vi nærmer os fristen for udenlandsk momsrefusion.

Det er nu ved at være sidste chance, hvis du skal nå at få momsrefusion, for udgifter du har haft i udlandet.

Fagligt nyt

Udenlandsk momsrefusion

Momsrefusion fra udlandet er en væsentlig mulighed for virksomheder, der opererer internationalt, og som har afholdt momspligtigeudgifter i andre lande. Mange danske virksomheder er ikke opmærksomme på de økonomiske fordele, der ligger i at søge momsrefusion i udlandet, hvilket kan resultere i tabte midler.

I overensstemmelse med EU's momsrefusionssystem skal virksomheder indsende deres ansøgning senest den 30. september åretefter de momspligtige transaktioner har fundet sted.  Det vil sige, at for udgifter afholdt i kalenderåret 2023, skal der sørges refusion senest den 30. september. Hvis denne frist ikke overholdes, mister virksomheden retten til at få refunderet momsen, hvilket er uheldigt, da der kan være store beløb at hente, særligt for virksomheder med store internationale aktiviteter.

Hvad er udenlandsk momsrefusion?

Når en virksomhed køber varer eller tjenester i udlandet, betaler den moms i det land, hvor købet finder sted. Hvis virksomheden ikke er momsregistreret i dette land, har den ret til at søge om refusion af den betalte moms, forudsat at betingelserne i det pågældende land er opfyldt. Dette gælder særligt for virksomheder, der handler inden for EU's grænser, men det kan også gælde for visse lande uden for EU.

Eksempler på refusionsberettigede udgifter:

  • Rejseomkostninger
  • Konference- og messeudgifter
  • Brændstof og serviceydelser

Momsrefusion kan være en væsentlig del af virksomhedens omkostningsbesparelser, men processen kræver, at virksomheden handler i tide og overholder reglerne i det pågældende land.

Ansøgningsprocessen:

Ansøgningsprocessen foregår via Tastselv på Skattestyrelsens hjemmeside, og din ansøgning skal:

  • Omfatte en periode på mindst 3 måneder og højst et kalenderår.
  • Være sendt senest 30. september året efter, du har købt varen eller ydelsen.

Du skal sørge for, at alle fakturaer og kvitteringer med moms er samlet og korrekt udarbejdet. Den udenlandske moms skal være tydeligt anført, og fakturaerne skal være i overensstemmelse med de gældende regler i det land, hvor købet er foretaget.

Læs evt. mere på SKATs hjemmeside:

 

Vær opmærksom på forskelle mellem EU og lande uden for EU

Mens processen for momsrefusion inden for EU er standardiseret og kan foregå elektronisk gennem nationale skattemyndigheder, er situationen anderledes, når det gælder lande uden for EU. Momsrefusion i lande uden for EU afhænger af bilaterale aftaler mellem Danmark og det pågældende land, og processen kan være mere kompliceret. Virksomheder bør derfor sætte sig grundigt ind i de enkelte landes regler, eller benytte en rådgiver med speciale i momsrefusion.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til ovenstående information, er du velkommen til at tage fat i din revisor hos Christensen Kjærulff.

Netværk

Christensen Kjærulff har et stort netværk bestående af en lang række pengeinstitutter, advokater og konsulenter. Vores dygtige samarbejdspartnere er med til at sikre, at vi kan give vores kunder den bedst kvalificerede rådgivning.

Nexia logo
Nexia International
Christensen Kjærulff is a member of Nexia, a leading, global network of independent accounting and consulting firms. Please see the “Member firm disclaimer” for further details.
RevisorGruppen Danmark logo
RevisorGruppen Danmark
Vi er medlem af RevisorGruppen Danmark, som er en sammenslutning af uafhængige statsautoriserede revisionsfirmaer, der skal sikre en høj kvalitet og faglig udvikling i arbejdet.