NyhederSkattereglerne for julegaver til dine medarbejdere

Skattereglerne for julegaver til dine medarbejdere

Julen nærmer sig, og det betyder, at mange virksomheder skal planlægge årets firmajulegaver. For at undgå, at dine medarbejdere bliver beskattet af julegaven, er det vigtigt at kende de gældende skatteregler for 2024.

Fagligt nyt

Firmajulegaver til ansatte

Få styr på skattereglerne for julegaver til dine ansatte

Julen nærmer sig, og det betyder, at mange virksomheder skal planlægge årets firmajulegaver. For at undgå, at dine medarbejdere bliver beskattet af julegaven, er det vigtigt at kende de gældende skatteregler for 2024.

Hvor meget må julegaven koste i 2024?

Som udgangspunkt er gaver fra arbejdsgiver skattepligtige og beskattes på samme måde som løn. Men julegaver er undtaget, så længe værdien ikke overstiger 900 kr. inkl. moms. Denne skattefrihed gælder kun for én årlig julegave per medarbejder.

Julegaver i form af naturalier kan dog være skattefrie, selvom værdien overstiger 900 kr., så længe gaven har en maksimal værdi på 1.300 kr. inkl. moms. Det er vigtigt at bemærke, at skattefriheden kun gælder, hvis der ikke er givet andre smågaver i løbet af året, der overskrider den samlede skattefri bagatelgrænse på 1.300 kr.

Hvornår er gavekort

Gavekort er populære julegaver, men det er vigtigt at huske, at de fleste gavekort betragtes som kontanter og derfor er skattepligtige, uanset beløbets størrelse.

Der er dog undtagelser:

Gavekort, der kun gælder til et begrænset udvalg af gaver hos en udvalgt online udbyder.

Gavekort, hvor arbejdsgiveren på forhånd har valgt en specifik gave til hver medarbejder.

Gavekort, der kun kan bruges på en bestemt restaurant til fx dagens tre-retters-menu eller én af tre forudvalgte tre-retters menuer, som arbejdsgiveren har sammensat.

Fælles for disse gavekort er, at de ikke kan byttes til kontanter.

Dog er det vigtigt at bemærke, at beløbet på ovenstående gavekort ikke må overstige bagatelgrænsen på 1300 kr. inkl. moms.

For flere detaljer kan du læse mere på SKATs hjemmeside.

Har du spørgsmål om beskatning af julegaver?

Hvis du er i tvivl om, hvordan skattereglerne for julegaver gælder for din virksomhed, eller hvis du har brug for rådgivning om gaveidéer, er du altid velkommen til at kontakte en af vores revisorer på tlf. 33301515.

Netværk

Christensen Kjærulff har et stort netværk bestående af en lang række pengeinstitutter, advokater og konsulenter. Vores dygtige samarbejdspartnere er med til at sikre, at vi kan give vores kunder den bedst kvalificerede rådgivning.

Nexia logo
Nexia International
Christensen Kjærulff is a member of Nexia, a leading, global network of independent accounting and consulting firms. Please see the “Member firm disclaimer” for further details.
RevisorGruppen Danmark logo
RevisorGruppen Danmark
Vi er medlem af RevisorGruppen Danmark, som er en sammenslutning af uafhængige statsautoriserede revisionsfirmaer, der skal sikre en høj kvalitet og faglig udvikling i arbejdet.