NyhederNye krav til registrering af firmabilbrugere

Nye krav til registrering af firmabil - brugere

Er du klar?

Fagligt nyt

Registrering af firmabil nye regler

Er du klar til de nye krav til registrering af firmabil-brugere?

Efter udgivelse af denne artikel har skatteministern fremsat ændringsforslag til bekendtgørelsen. Læs mere om skatteministern ændringsforslag til reglerne her.

Det gælder for personbiler, varebiler, traktorer, lastbiler og tilhørende trailere.

Hvem påvirkes af reglerne?

Reglen har særlig relevans for virksomheder, der har køretøjer, som er stillet til rådighed for medarbejderne, såsom firmabil, fast arbejdskøretøj el. lignende. Virksomheder, der stiller et køretøj til rådighed for en medarbejder, skal registrere virksomheden som primær bruger og den ansatte som sekundær bruger – også selvom bilen kun må benyttes erhvervsmæssigt.

Registrering af en ansat som sekundær bruger medfører, at den ansatte hæfter solidarisk med virksomheden for diverse periodiske afgifter, herunder vægtafgift, grøn ejerafgift, CO2-ejerafgift og andre relaterede afgifter. Det er muligt at ændre registreringen af brugere af køretøjet gratis frem til 31. december 2024. Herefter vil det koste 380 kr. at ændre registreringen. Vær opmærksom på, at registrering af en bruger kræver fuldmagt, førend ejeren kan foretage registreringen. Fuldmagten kan laves af den ansatte på motorregisterets hjemmeside.

Hvorfor de nye regler?

Ifølge Skatteministeriet er formålet med de nye regler bl.a. at give myndighederne bedre muligheder for at overvåge, hvem der har råderet over køretøjet. Herigennem får myndighederne nemmere ved at afsløre omgåelse af reglerne i registreringsafgiftsloven, men også bedre adgang til at identificere, hvem der har ført et køretøj i forbindelse med eventuelle lovovertrædelser.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til de nye krav, er du altid velkommen til at kontakte din revisor hos Christensen Kjærulff.

Netværk

Christensen Kjærulff har et stort netværk bestående af en lang række pengeinstitutter, advokater og konsulenter. Vores dygtige samarbejdspartnere er med til at sikre, at vi kan give vores kunder den bedst kvalificerede rådgivning.

Nexia logo
Nexia International
Christensen Kjærulff is a member of Nexia, a leading, global network of independent accounting and consulting firms. Please see the “Member firm disclaimer” for further details.
RevisorGruppen Danmark logo
RevisorGruppen Danmark
Vi er medlem af RevisorGruppen Danmark, som er en sammenslutning af uafhængige statsautoriserede revisionsfirmaer, der skal sikre en høj kvalitet og faglig udvikling i arbejdet.