NyhederNy løsning til registrering af firmabilbrugere

Ny løsning til registrering af firmabilbrugere

Skatteministeren har fremsat ændringsforslag

Fagligt nyt

Registrering af firmabil

Skatteministeren har fremsat ændringsforslag til reglerne om registrering af firmabil-brugere

Den 1. juli 2024 trådte nye regler i kraft for registrering af brugere af køretøjer i virksomheder, men reglerne har fået stor kritik. Skatteministeren har nu fornyligt hastefremsat et ændringsforslag til bekendtgørelsen, som forventes at træde i kraft 15. oktober 2024.

Læs mere om, hvad de nye krav omhandlede her.

Hvad medfører ændringen?

Ændringen til det oprindelige forslag medfører, at arbejdstagere alligevel ikke skal registreres som brugere af et arbejdskøretøj, som arbejdsgiver stiller til rådighed. Dermed fjernes risikoen for, at en arbejdstager kommer til at hæfte for en arbejdsgivers manglende betaling af periodiske afgifter på et køretøj, hvilket må siges at give god mening.

Bemærk dog, at brugere, som får stillet fri bil til rådighed, stadig skal registreres som bruger af køretøjet og dermed stadig risikerer at hæfte for arbejdsgivers manglende betaling af periodiske afgifter.

Vores anbefaling

Vi anbefaler at vente med eventuel registrering eller ændring af registrering af brugere på køretøjer, indtil ændringen af bekendtgørelsen er vedtaget, så der er klarhed over, hvilke regler der er gældende.

Læs Skatteministeriets nyhed om ændringen, og se høringsdetaljerne her

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til ændringerne eller er i tvivl om, hvad det betyder for netop dig.

Netværk

Christensen Kjærulff har et stort netværk bestående af en lang række pengeinstitutter, advokater og konsulenter. Vores dygtige samarbejdspartnere er med til at sikre, at vi kan give vores kunder den bedst kvalificerede rådgivning.

Nexia logo
Nexia International
Christensen Kjærulff is a member of Nexia, a leading, global network of independent accounting and consulting firms. Please see the “Member firm disclaimer” for further details.
RevisorGruppen Danmark logo
RevisorGruppen Danmark
Vi er medlem af RevisorGruppen Danmark, som er en sammenslutning af uafhængige statsautoriserede revisionsfirmaer, der skal sikre en høj kvalitet og faglig udvikling i arbejdet.